Over mij

Gert Jan Slump

In mijn loopbaan zijn de drie lijnen van wetenschap, praktijk en beleid bepalend.

Na mijn studie criminologie (VU) heb ik vijf jaar gewerkt op de UvA. In die tijd ben ik verantwoordelijk geweest voor het uitvoeren van een van de eerste initiatieven op het terrein van herstelrecht (strafrechtelijke dading) en een onderzoek naar cliëntenparticipatie in de jeugdzorg (onderzoek AKJ).

Ik heb een van de Bureaus Slachtofferhulp in Nederland opgezet en geleid in de pioniersfase.

In de advieswereld (DSP-groep en Van Montfoort/Collegio) heb ik als manager en senior/expert adviseur in 13 jaar ruime ervaring opgedaan op diverse beleidsterreinen en in verschillende beroepspraktijken.

Ik heb mezelf daarna ontwikkeld tot zelfstandig en onfhankelijk herstelrecht consultant en professional. Naast herstelrecht en herstelgericht werken houd ik me bezig met vraagstukken rond jeugdzorg, professionalisering en gespannen conflictsituaties. Ik ben medeoprichter van Zin in Jeugdzorg, Restorative Justice Nederland en Samenlevingsproces. Ook ben ik betrokken bij het werk rond Jongerenrechtbanken in Nederland en Rescaled (kleinschalige detentie).

Ik leer in mijn werkzaamheden dagelijks bij. Ik inspireer en laat me inspireren.
Ervaringsdeskundigheid staat daarbij steeds vaker centraal. In mijn praktijk bewonder ik dagelijks de menselijke maat en de kracht van het kleinschalige. Naast de kunst van het verbinden van mensen, concepten en organisaties ontdek ik in mijn werk steeds weer de kracht van delen door de gave van ontvangen.

Muziek en poëzie zijn twee van mijn passies.