Studietijd is hersteltijd

Ik ben ruim tien jaar zelfstandig criminoloog en ondernemer. Dat waren tien jaar van hard werken. Daarom heb ik besloten mezelf drie maanden studietijd te gunnen. Ik heb samen met anderen heel veel mogen neerzetten. Omdat dat zeer goed is bevallen wil ik daarmee doorgaan. Wel wil ik die drie maanden gebruiken om mezelf te voeden en te verbeteren. Dus duik ik de boeken in. Daarnaast ga ik in gesprek met mensen om te leren en te delen. Daarbij is mijn centrale vraag hoe de verhouding tussen herstelrecht en strafrecht te verbeteren en te versterken. Ik spreek met vakgenoten in Belgie, Ierland, Schotland en natuurlijk in ons eigen land. Want ik vind dat Nederland op het terrein van herstelrecht en herstelgericht werken gidsland geworden is. Mijn ambitie voor de komende jaren is dat we dat blijven en verder versterken.

Hoe mijn bijdrage er de komende jaren uit zal zien? Veel zal vertrouwd zijn. Mensen die mij kennen weten dat ik een verbinder ben. Als creatieve innovator kan ik aanjagen en enthousiasmeren. Ook schroom ik niet om waar nodig initiatief te nemen. Toch liggen er grote vragen voor. Herstelrecht en herstelgericht werken zijn booming. Dat vraagt om visie en richting geven vanuit ervaring en expertise. Die hoop ik de komende maanden te versterken om op 1 april 2020, en dat is geen grap, weer klaar te staan voor de volgende fase. U kunt op mij rekenen!